1) گفته می شود امام زمان(عج) در روز عاشورا ظهور می كنند. لطفآ در این مورد توضیح دهید.
2) با توجه به این كه برخی از اهل تسنن عقیده به ظهور دارند اما می گویند آقا هنوز به دنیا نیامده اند . این مورد را با چه استدلالی می توان نقض نمود.
- 17 ساله - دبیرستان
سه شنبه 27/4/1385
پاسخ :
باسلام
دوست محترم
1. روایات گوناگونی درباره روز قیام حضرت مهدی علیه السلام وجود دارد، در برخی از نورزو به عنوان روز آغاز قیام یاد شده و در برخی احادیث روز عاشورا و تعدادی از روایات روز شنبه و در تعدادی دیگر روز جمعه تعیین شده است.
در هم زمانی نورزو و عاشورا اشكالی به نظر نمی رسد و یكی شدن این دو روز ممكن است و هم زمانی این دو روز با جمعه یا شنبه نیز ممكن است؛ اما آنچه مشكل است ذكر دو روز هفته(جمعه و شنبه) به عنوان روز قیام است كه اگر سند این رویات صحیح باشد، در این صورت احادیثی كه جمعه را روز ظهور حضرت تعیین كرده است، بر روز قیام و ظهور حمل می شود و روایاتی كه شنبه را روز قیام می داند بر استقرار و تثبیت نظام الهی و نابودی مخالفان تفسیر می شود.
اما باید گفت كه رویاتی كه روز شنبه را روز قیام می دانم از نظر سند مورد تامل است.(چشم اندازی به حكومت مهدی علیه السلام، نجم الدین طبسی،ص63(
اما روایاتی وجودداردكه روز عاشوراء را روز ظهور ذكر كرده اندكه به نمونهای از آنهاشاره می نمائیم :
شیخ طوسی به سندش از امام باقر علیه السلام نقل كرده كه فرمودند:"گویا قائم را در روز عاشورا، روز شنبه.در حالیكه بین ركن و مقام ایستاده مشاهده می كنم..."(الحاوی للفتاوی، ج2، ص152(
2. در پاسخ به سوال دوم شما نیز همین مقدار كافی است كه بدانید گروهی از علمای اهل سنت به ولادت امام عصر علیه السلام اعتراف نموده اند و برای نمونه به اسامی بعضی از آنان اشاره می نماییم:
1-علامه شمس الدین قاضی ابن خلكان شافعی (در وفیات الاعیان ج4ص176)
2-ابن اثیر جزری (در الكامل فی التاریخ ج4 ص 454)
3- علامه میر خوآند ( در روضه الصفا ج 3 ص 336)
4-سبط بن جوزی (در تلبیس ابلیس ص 118)
5- محمد ابن طلحه شافعی ( در مطالب السوول فی مناقب آل الرسول ج2ص152)
6-محمد ابن طولون (در الشذرات الذهبیه ص 117)
7-محی الدین عربی (در فتوحات مكیه باب 366)
8- ابن خلدون (تاریخ ابن خلدون ج3ص361)
9-شهرستانی (در الملل و النحل ج1ص198)
10-نعمان ابن محمود آلوسی (غالیه الواعظ ج1 ص 78)
و بسیاری دیگر كه به ولادت آن امام عزیز اعتراف كرده اند و همان طور كه می بینید در بین آنان علمای بزرگی از اهل سنت وجود دارند كه قائل به ولادت شده اند؛ و حتی برخی از علمای آنان نیز تصریح به زنده بودن او تا كنون و نیز موعود و منجی بودن او دارند كه می توان آنان را به سخنان بزرگان خودشان در این مورد ارجاع داد.
برای مطالعه بیشتر در این مورد به كتاب "موعودشناسی و پاسخ به شبهات"، علی اصغر رضوانی، قم: انتشارات مسجد مقدس جمكران، مراجعه نمایید.
موید و پیروز باشید.
موسسه وتر
مشاور : موسسه وتر